Kakasmet:
75 g smör
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 ägg
200 g plommon
Kanelfyllning:
2 msk smält smör
1,5 msk kanel
4 msk socker
2-3 msk pärlsocker att toppa med
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret till kaksmeten och låt de svalna något. Blanda det sedan med socker i en bunke.
3. Skölj plommonen, kärna ur och skär dem i klyftor.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och plommon i en liten bunke och rör sedan med det tillsammans med smöret och sockret.
5. Blanda ner mjölk, creme fraiche och ägg i smeten.
6. Smöra och bröda en form som är ca 25 cm i diameter. Häll i smeten i formen.
7. Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och klicka ut den lite här och var på kakan. Strö över pärlsocker.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna något innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar