Fortsätt till huvudinnehåll

Plommonkaka med kanelgömma


Kakasmet: 
75 g smör
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk malen kardemumma 
1 dl creme fraiche 
1 dl mjölk 
1 ägg 
200 g plommon

Kanelfyllning:
2 msk smält smör
1,5 msk kanel 
4 msk socker 

2-3 msk pärlsocker att toppa med

1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Smält smöret till kaksmeten och låt de svalna något. Blanda det sedan med socker i en bunke. 
3. Skölj plommonen, kärna ur och skär dem i klyftor. 
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och plommon i en liten bunke och rör sedan med det tillsammans med smöret och sockret. 
5. Blanda ner mjölk, creme fraiche och ägg i smeten.
6. Smöra och bröda en form som är ca 25 cm i diameter. Häll i smeten i formen.
7. Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och klicka ut den lite här och var på kakan. Strö över pärlsocker. 
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna något innan servering. 

Kommentarer