Fortsätt till huvudinnehåll

Freakshake


En freakshake är en milkshake med extra allt. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad som kan finnas på. Det viktigaste är att ha en bra grund i så att inte allt tippar av. En kaka eller en munk är bra att ha som byggplatta. 
Det går att doppa glasen i lite smält choklad och doppa i valfritt strössel. Låt sedan glasen stå i kylen tills det är dags att göra resten. 

Milkshake:

4 dl frysta jordgubbar
6 dl mjölk
4 dl glass i valfri smak

Förslag på topping:

Munkar
Kakor
Rulltårta
Vispad grädde
Strössel
Chokladdoppade jordgubbar
Godis
Chokladsås

1. Mixa de frysta jordgubbarna till ett mos. Tillsätt övriga ingredienser till milkshaken och mixa slätt. 

2. Häll upp i glas och toppa med valfri topping. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plommonkaka med kanelgömma

Kakasmet:  75 g smör 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl  2 tsk bakpulver  1 tsk malen kardemumma  1 dl creme fraiche  1 dl mjölk  1 ägg  200 g plommon Kanelfyllning: 2 msk smält smör 1,5 msk kanel  4 msk socker  2-3 msk pärlsocker att toppa med 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Smält smöret till kaksmeten och låt de svalna något. Blanda det sedan med socker i en bunke.  3. Skölj plommonen, kärna ur och skär dem i klyftor.  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och plommon i en liten bunke och rör sedan med det tillsammans med smöret och sockret.  5. Blanda ner mjölk, creme fraiche och ägg i smeten. 6. Smöra och bröda en form som är ca 25 cm i diameter. Häll i smeten i formen. 7. Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och klicka ut den lite här och var på kakan. Strö över pärlsocker.  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna något innan servering.