Fortsätt till huvudinnehåll

Kladdkakemuffins


Dessa muffins är så otroligt goda och lyxiga. De går att toppa med precis vad som helst men jag föredrar bär och vispad grädde. 

10-12 st

200 g smör
200 g mörk choklad 
4 ägg
1 dl socker 
1 dl mandelmjöl 
1 tsk vaniljpulver 
2 tsk bakpulver 

1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Smält ihop smör och choklad och rör ner grädden. 
3. Vispa ägg och socker fluffigt. 
4. Blande de torra ingredienserna I en bunke. 
5. Vänd ner smörblandningen och de torra ingredienserna I äggsmeten.
6. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 5 minuter. 
7. Låt stå kallt några timmar, gärna över natten. Garnera med vispad grädde och bär precis innan servering. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plommonkaka med kanelgömma

Kakasmet:  75 g smör 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl  2 tsk bakpulver  1 tsk malen kardemumma  1 dl creme fraiche  1 dl mjölk  1 ägg  200 g plommon Kanelfyllning: 2 msk smält smör 1,5 msk kanel  4 msk socker  2-3 msk pärlsocker att toppa med 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Smält smöret till kaksmeten och låt de svalna något. Blanda det sedan med socker i en bunke.  3. Skölj plommonen, kärna ur och skär dem i klyftor.  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och plommon i en liten bunke och rör sedan med det tillsammans med smöret och sockret.  5. Blanda ner mjölk, creme fraiche och ägg i smeten. 6. Smöra och bröda en form som är ca 25 cm i diameter. Häll i smeten i formen. 7. Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och klicka ut den lite här och var på kakan. Strö över pärlsocker.  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna något innan servering.