Fortsätt till huvudinnehåll

Müsliflarn

Till ca 20 stora flarn

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker 
5 dl fruktmüsli
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker 
3 tsk bakpulver 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Blanda ihop alla ingredienserna I en bunke. Knåda ihop det ordentligt. 
3. Rulla bollar och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut så lägg dem inte för tätt. 
4. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt kakorna svalna helt innan servering. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plommonkaka med kanelgömma

Kakasmet:  75 g smör 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl  2 tsk bakpulver  1 tsk malen kardemumma  1 dl creme fraiche  1 dl mjölk  1 ägg  200 g plommon Kanelfyllning: 2 msk smält smör 1,5 msk kanel  4 msk socker  2-3 msk pärlsocker att toppa med 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Smält smöret till kaksmeten och låt de svalna något. Blanda det sedan med socker i en bunke.  3. Skölj plommonen, kärna ur och skär dem i klyftor.  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och plommon i en liten bunke och rör sedan med det tillsammans med smöret och sockret.  5. Blanda ner mjölk, creme fraiche och ägg i smeten. 6. Smöra och bröda en form som är ca 25 cm i diameter. Häll i smeten i formen. 7. Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och klicka ut den lite här och var på kakan. Strö över pärlsocker.  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna något innan servering.