Fortsätt till huvudinnehåll

Plommonpaj

Recept för 1 paj eller 6 st små.

Smuldeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl 
1 dl havregryn 
2 msk mandelmjöl 
3 msk socker

Plommonfyllning: 
400 g plommon 
2 msk socker 
0.5 tsk kanel 

1. Sätt ugnen på 220 grader. 
2. Blanda ihop alla ingredienserna till degen i en bunke. 
3. Skölj och kärna ur plommonen. Dela dem i bitar, blanda med socker och kanel och fördela dem i sex små pajformar eller 1 stor. 
4. Strö över smulet och ställ in i ugnen 15-20 minuter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plommonkaka med kanelgömma

Kakasmet:  75 g smör 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl  2 tsk bakpulver  1 tsk malen kardemumma  1 dl creme fraiche  1 dl mjölk  1 ägg  200 g plommon Kanelfyllning: 2 msk smält smör 1,5 msk kanel  4 msk socker  2-3 msk pärlsocker att toppa med 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Smält smöret till kaksmeten och låt de svalna något. Blanda det sedan med socker i en bunke.  3. Skölj plommonen, kärna ur och skär dem i klyftor.  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och plommon i en liten bunke och rör sedan med det tillsammans med smöret och sockret.  5. Blanda ner mjölk, creme fraiche och ägg i smeten. 6. Smöra och bröda en form som är ca 25 cm i diameter. Häll i smeten i formen. 7. Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och klicka ut den lite här och var på kakan. Strö över pärlsocker.  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna något innan servering.