Fortsätt till huvudinnehåll

Sylt med krusbär och persika


0.5 kg krusbär 
0.5 kg persikor 
1.5 dl vatten 
1.5 citron, saften
1.3 kg socker
1 msk kanel
0.5 flaska fruktpektin 

1. Skölj och rensa krusbär. 
2. Skala persikor och dela dem i bitar. Lägg ner dem tillsammans med krusbären i en gryta. Häll på vatten och koka upp. Låt koka 15 minuter. 
3. Tillsätt socker, kanel och citron och rör om ordentligt. Höj värmen och låt koka kraftigt i ca 1 minut. 
4. Dra av grytan från plattan. Tillsätt fruktpektin. Skumma av ytan och rör om ordentligt i ett par minuter
5. Häll upp sylten i väl rengjorda burkar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plommonkaka med kanelgömma

Kakasmet:  75 g smör 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl  2 tsk bakpulver  1 tsk malen kardemumma  1 dl creme fraiche  1 dl mjölk  1 ägg  200 g plommon Kanelfyllning: 2 msk smält smör 1,5 msk kanel  4 msk socker  2-3 msk pärlsocker att toppa med 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Smält smöret till kaksmeten och låt de svalna något. Blanda det sedan med socker i en bunke.  3. Skölj plommonen, kärna ur och skär dem i klyftor.  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och plommon i en liten bunke och rör sedan med det tillsammans med smöret och sockret.  5. Blanda ner mjölk, creme fraiche och ägg i smeten. 6. Smöra och bröda en form som är ca 25 cm i diameter. Häll i smeten i formen. 7. Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och klicka ut den lite här och var på kakan. Strö över pärlsocker.  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna något innan servering.